Diensten

Voor al uw technisch personeel

Zoek in alle vacatures

Vind de technische baan die bij jou past!

Snel zoeken

Toezichthouder Bouwkunde

Functie omschrijving

Voor Schiphol zijn wij op zoek naar een Toezichthouder Bouwkunde:

Als toezichthouder borg je dagelijks de veiligheid en kwaliteit van de bouwwerkzaamheden tot en met de oplevering & overdracht. Jouw technisch toezicht heeft betrekking op de discipline bouwkunde.

Je werkt vaak aan meerdere projecten tegelijk, en bij ieder project maak je deel uit van dat specifieke projectteam. Je rapporteert aan de projectmanager en werkt nauw samen met collega toezichthouders (van andere technische disciplines), veiligheidskundigen en projectcoördinatoren. Per project maak je samen vooraf heldere afspraken over taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden. Zo weet iedereen wat er van hem of haar verwacht wordt.

Met jouw ervaring en kennis van het vakgebied zorg je tijdens de bouw dat het project op elk moment aan de eisen voldoet. Je toetst hierbij onder andere of de werkzaamheden conform opdracht worden uitgevoerd, bewaakt voortgang, veiligheid en kwaliteit en signaleert afwijkingen. Als het nodig is treed je handhavend op. Afhankelijk van het project kunnen je taken wisselen. In grote lijnen zal het er als volgt uitzien:

• Je houdt dagelijks toezicht op naleving van de gemaakte afspraken in contractstukken, wet- & regelgeving, technische normen & voorschriften, kwaliteits-/werkplannen en natuurlijk de Schipholregels en -procedures;
• Je stelt samen met collega toezichthouders en de projectmanager, vóór ieder project een gedetailleerd toezicht- en coördinatieplan op.
• Je legt bevindingen van inspecties en controles vast en rapporteert hierover aan de projectmanager
• Je beoordeelt de diverse documenten van de opdrachtnemer (o.a. werktekeningen, kwaliteitsplan, werkplannen, etc.) en adviseert de projectmanager hierover en je controleert en beoordeelt de bouwmaterialen en –producten;
• Je controleert aanwezigheid van vergunningen en naleving van de vergunningsvoorwaarden
• Je bewaakt de voortgang (planning) en stelt afwijkingen hierop vast, je identificeert en adviseert over meer- en minderwerk, stelposten en verrekenbare hoeveelheden;
• Je neemt deel aan o.a bouw-, werk- en coördinatievergaderingen;
• Je voert een bouwadministratie en stelt rapportages op;
• Je organiseert de oplevering en in gebruik name van het project en ziet toe op de overdracht van een goedgekeurd opleverdossier aan de opdrachtgever.

Functie eisen

Over jou
Om succesvol te zijn heb je HBO werk- en denkniveau en ruime ervaring met toezicht op nieuwbouw- en renovatieprojecten in de discipline bouwkunde. Je hebt kennis van relevante wetgeving (o.a Bouwbesluit) en standaarden (zoals UAV, UAV-GC, RAW, STABU) en bent VCA-VOL gecertificeerd.

Bedrijfsprofiel

Over de werkplek
Bouwprojecten op Schiphol zijn niet alledaags. Ze verschillen in complexiteit en omvang, maar wat ze gemeen hebben is dat ze altijd midden in de dynamische en complexe Schiphol omgeving plaatsvinden. Bij ons gaat de operatie altijd door, en dat betekent dat ook bij kleinere en/of eenvoudige projecten er meerdere belangen spelen. Dat vraagt om professioneel projectmanagement.

Binnen Schiphol Projects zorgt de afdeling Construction Management voor bouwplaatsmanagement en bouwveiligheid. Tijdens de uitvoeringsfase van bouwprojecten zetten we daarvoor gekwalificeerde toezichthouders, projectcoördinatoren en veiligheidskundigen in. Deze professionals worden dan onderdeel van het projectteam en zien er, onder leiding van de projectmanager, op toe dat er volgens onze kwaliteitsnormen wordt gebouwd.

Arbeidsvoorwaarden

Solliciteren of meer weten?
Ben jij de Toezichthouder Bouwkunde die wij zoeken? Solliciteer dan direct online!

Mocht je vragen hebben neem dan contact met ons op op telefoonnummer 0251-262917

Publicatiedatum

02.02.2023

Contactpersoon

Anja de Haan

Meer details
Contactpersoon
Haprotech Technisch Uitzendbureau B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.