Informatie

Voor al uw technisch personeel

Haprotech BV

Lashuis Haprotech BV werd opgericht in juni 1990 als Haprotech IJmuiden BV. Het bedrijf startte als producent en aannemer-uitbesteder van constructie- en machinebouwkundige projecten en hield zich daarnaast bezig met handelsactiviteiten op het gebied van de lastechniek. In januari 1997 werden de lasopleidingsactiviteiten gestart met de oprichting van Haprotech Lasopleidingen BV. In 2000 werden alle activiteiten van Haprotech IJmuiden BV en Haprotech Lasopleidingen BV onder één dak geplaatst en werd het huidige pand aan de Rooswijkweg betrokken. Voordat Haprotech Personeel begin 2015 officieel van start ging, kende het eind 2013 een succesvolle pilot met een leerwerktraject. Samen met de gemeente Velsen wilde Haprotech de jeugdwerkloosheid een halt toeroepen. Zo kregen werkloze jongeren een leertraject aangeboden. Als de jongeren een lasopleiding met succes zouden afronden, kregen ze de zekerheid dat Haprotech Personeel hen zou kunnen detacheren bij een technisch georiënteerde werkgever. Dit mooie vooruitzicht op een baan, motiveerde de jeugd. Terwijl ondernemers een goed opgeleid personeelslid konden verwelkomen, was ook de Gemeente Velsen tevreden. De gemeente kon immers een inwoner succesvol uit de uitkering uitschrijven.

De leerwerktrajecten hebben wij na de pilot verder ontwikkeld en vormen samen met onze recruitment van ervaren arbeidskrachten de basis van ons aanbod van technisch personeel.

In 2017 zijn de bedrijfsactiviteiten van Lashuis Haprotech verkocht aan Bus Industrial Tools. Haprotech bestaat nu uit een opleidingsinstituut, lastechnische certificeringen en een technisch uitzendbureau. Haprotech Opleidingen en Certificeringen beschikt over een volledig uitgeruste lasschool met 16 lasboxen, 3D Virtual Welding, een lasrobot en een breed scala aan opleidingen en certificeringen. Haprotech Personeel bemiddelt naast specialisten in de lastechniek ook medewerkers op het gebied van Werktuigbouw, Elektrotechniek, Installatietechniek-W.

Haprotech Technisch Uitzendbureau B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.