Informatie

Voor al uw technisch personeel

TIG Lassen

TIG (Tungsten Inert Gas)-lassen behoort tot de categorie elektrisch booglassen. Er wordt gebruik gemaakt van een niet-afsmeltende elektrode. Deze is gemaakt van wolfraam, waaraan soms kleine hoeveelheden andere stoffen worden toegevoegd om de kwaliteit van de lasboog te verbeteren. Lastoevoegmateriaal wordt apart, handmatig, in het smeltbad toegevoegd. Bij dit lasproces wordt een constante stroomsterkte gebruikt. Er wordt een plasmaboog opgebouwd tussen de wolframelektrode en het werkstuk, waarbij deze elkaar nooit aanraken. Hand-oog coördinatie is in deze extra belangrijk omdat je bij TIGlassen altijd twee handen nodig hebt. Een om toevoegmateriaal toe te voegen en 1 om de elektrode in de klem vast te houden. 

Met TIG lassen kun je hoge kwaliteit las behalen en kun je in alle posities lassen. Het is wel een tijdrovende manier van lassen omdat het relatief langzaam gaat. We

Als TIG  lasser  houd je dan meestal ook van het fijne werk. Denk aan het maken van mooie trappen waarbij je laswerk goed zichtbaar is zoals op bijvoorbeeld Schiphol. De leuningen bij de trappen zijn netjes gemaakt. Dit mogen geen grove lassen zijn. Ook in roestvaststalenkeukens wordt TIG gelast. Een ander veelzeggend voorbeeld is de luxe jachtbouw. Nederland staat bekend om de bouw van haar prachtige luxe jachten in o.a. Friesland, Noord-Holland en Flevoland. Het uiterlijjk van de las is dan ontzettend belangrijk. Railingen worden met mooie lassen aan elkaar gelast en zijn de hele dag goed zichtbaar. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van TIG lassen. 

Haprotech Technisch Uitzendbureau B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.