Informatie

Voor al uw technisch personeel

Voorbeelden van banen in de metaal

Wil je weten hoe jouw droombaan eruit ziet in de metaalsector? Graag presenteren wij jou enkele voorbeelden van wat een bankwerker / lasser doet. In beeld zie je enkele metaalbewerkers die in het leerwerktraject opgeleid zijn bij Haprotech Opleidingen.
 

Wat doe je als Aluminium lasser

Vanzelfsprekend las je als aluminium lasser met aluminium (alu). Om aluminium te lassen is het TIG-proces (Tungsten Inert Gas) het meest voorkomend. Als TIG aluminiumlasser las je bijvoorbeeld aan constructies, schepen (jachtbouw, scheepsbouw) of machineonderdelen. In beeld nemen we je mee in de wereld van de Aluminium lasser.
 

Wat doe je als Allround technisch medewerker

Als technisch medewerker heb jij een grote diversiteit aan werkzaamheden. Alles wat maar technisch is, voer jij uit. Wat dacht je van montagewerkzaamheden in de werkplaats aan een schip of herstelwerkzaamheden aan de tribunes bij Ajax? Voor jou is geen dag hetzelfde. Op dezelfde dag kan je ingezet worden als constructiebankwerker, heftruckchauffeur, assemblagemedewerker, sleutelaar, bankwerker, hulpmonteur, monteur, lasser of draaier/frezer. De ene dag stap je in je heftruck om de stalen platen bij elkaar te zoeken, waarna je doorrijdt in je servicebus naar de werkplaats om RVS buizen te monteren. In beeld nemen we je graag mee in de wereld van de Technisch medewerker.

 

 

Wat doe je als Constructielasser

Als constructielasser werk je aan (het samenstellen van) staalconstructies voor een legio aan constructies. Je kan denken aan trappen, balkons, hekwerken, nieuwbouw- en renovatieprojecten. Een constructie lasser last met het MIG/MAG proces. Het grote verschil met het TIG lassen is de snelheid en het gas. MIG/MAG kan je snel lassen waar je met TIG lassen meer precisie nodig hebt. Vergeet ook het verschil tussen MIG en MAG niet! Ondanks dat MIG/MAG lassen in een adem genoemd wordt zijn dit twee verschillende processen. Als MIG lasser werk je met inactief gas, als MAG lasser werk je met actief gas. Kijk in beeld mee naar de wereld van de constructielasser.

Wil jij ook een carriere in de metaal? Mail dan jouw cv naar htu@haprotech.nl voor meer informatie. Wij nodigen jou graag uit voor een kennismakingsgesprek. In ons gesprek maak je kennis met het lasvak en laten wij jou graag zien hoe jij via ons Leerwerktraject een basis kan leggen van kennis en vaardigheden voor jouw droombaan.

Haprotech Technisch Uitzendbureau B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.